duminică, 12 octombrie 2014

Cleste pentru plantat !

Row Runner sau mai pe intelesul nostru, cleste pentru  plantat. Ce este acesta, la ce si cum se foloseste ?   

1. Row Runner este un instrument (cleste) special creat pentru a usura pescuitul plantat, indiferent ca acesta se face cu barca sau navomodelul.

Care este rolul lui cel mai important ?

1. Salveaza firul de pescuit in primul rand  care nu se mai incurca. Daca plantezi fara cleste sau ajutor, firul se incurca si  dupa 2-3 partide esti nevoit sa il schimbi.Daca mai ai si un fir bun si scump...
2. Salveaza baitrunnerul mulinetei, nefolosirea acestuia duce automat la salvarea lui. Daca plantezi 1 an pe baitrunner si fara cleste, al doilea an poti arunca mulineta.
3. Poti planta si cu barca si cu navomodelul singur, neavand practic nevoie de ajutor sau coechipier.

Am reusit sa realizez dupa multa bataie de cap un cleste similar dupa cel original al englezilor de la tacklebox. Parte frumoasa este ca l-am imbunatatit bine :

1.  S-au  folosit absolut numai materiale de aluminiu si plastic ( s-a eliminat problema ruginii pe perioada ploioasa).
2. S-a inlocuit arcul cu unul mai ferm, pentru a nu avea surpriza de a pica clestele in timpul plantatului ( problema avuta de mine ).
3. S-a inlocuit tija de plastic ce vine in contact direct cu tamburul mulinetei cu una mai dura si in acelasi timp elastica, materialul folosit fiind net superior originalului.
4. S-au folosit nituri din aluminiu in loc de suruburi pentru un design mai bun.

Am realizat un cleste mult mai bun,  mai fiabil pentru a ne usura munca celor care pescuim plantat. Din punctul meu de vedere este un acesoriu indispensabil  pescuitului plantat.

Incepand cu luna octombie 2014 sunt pe stoc si disponibile pentru comenzi.
Fire intinse !









4 comentarii: